Закриття

Рішенням №4 ХХХ позачергової сесії VIII скликання Мостиської міської ради від 30.05.2022р. роботу закладу припинено.

понеділок, 22 березня 2021 р.

ТИЖДЕНЬ ОБРАЗОТВОРЧОГО І МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - 2021

 Тиждень творчості й натхнення

Наповнимо музикою та кольоровою веселкою наші серця

 Й.Гете

Музичне та образотворче мистецтво, неначе два крила об’єднуються у високий політ творчих ідей, помислів,  думок та  відкриттів   незвіданої краси мелодії та малюнку, дають змогу  розквітнути та побачити навколишній світ, у якому сама людина – творець і мислитель прекрасного. Малювання та музика  розвиває творче мислення  та почуття краси і гармонії. Пікассо сказав: «Коли я був дитиною, я умів малювати, як Тиціан, але мені знадобилося усе життя, щоб навчитися малювати, як дитина».

 Перший день (понеділок 15.03.21р.) розпочався з уроку-гри «Чарівне перетворення». Діти мали змогу вирушити у захоплюючу подорож кращими сторінками мистецтва, зануритися у світ чаруючої музики, повернутися до рукотворних див живопису, що збагачують духовний світ людини.

Гаслом другого дня (16.03.2021р.) стали слова «Дзвени,  пісне, дзвінко у  серцях людських!»   Мелодія перепліталася з творчістю великого українського поета Тараса Шевченка. Радіє душа і серце з того, що діточки знають культуру рідної землі та її поета-героя. Прекрасним виконанням музичних творів наповнилася наша школа.  У виконанні учнів прозвучали «Віє вітер повіває», «Взяв би я бандуру», «Тарасова ніч», «Зоре моя вечірняя». Сподіваємося, що цей день надовго запам’ятається усім присутнім.

Третій день, день «Кольорових долоньок». Учні 1-7 класів взяли участь у флешмобі та створили кольорову палітру пальчиків. Образотворче мистецтво дуже корисне для дітей, особливо, коли вони можуть творити свої малюнки та втілювати творчі ідеї не лише пензлем, але й  долоньками  та кулачками, при цьому створюючи прекрасні картини. Було напрочуд цікаво й весело, а діти отримали величезний заряд позитивної енергії.

Четвертий день (18.03.21р.) був продовженням Тижня мистецтва.    До конкурсу «Голос школи» учні готувалися заздалегідь. Співали улюблені пісні про весну, дружбу, школу, Батьківщину, батьків.  Кожен, виконуючи музичний твір.  пробував себе у ролі соліста чи вокаліста. Оцінювало виконавські здібності журі, а опісля  кожного учасника було нагороджено гарними солодкими квітковими призами.

 Завершився тиждень переглядом презентації «Тарас Шевченко – художник». А потім учителі подякували учасникам за  творчість та креативність, відзначивши найактивніших учнів.