Закриття

Рішенням №4 ХХХ позачергової сесії VIII скликання Мостиської міської ради від 30.05.2022р. роботу закладу припинено.

четвер, 24 листопада 2016 р.

Літературне читання у 2 класі

«Нема без кореня рослини, а нас, людей, без Батьківщини»


- такі важливі для кожної людини слова є назвою нового розділу в літературному читанні 2 класу. Батьківщину не вибирають. Це місце, в якому людина народилась та виросла, - наймиліше її серцю.
   Кожне слово, думку про важливість цієї теми старалася донести до дітей вчитель початкових класів Свічар Оксана Володимирівна, яка проводила відкритий урок з літературного читання у 2 класі 24 листопада 2016 року.
   Тема уроку: «Погана та пташина, якій своє гніздо не миле. Роде наш красний (українська народна пісня). В цьому дворику, як у вінку».
   Метою уроку було удосконалювати навички виразного читання, аналізувати прочитані вірші, розвивати образну пам’ять, вміти узагальнювати, виховувати інтерес до традицій української сім’ї.
   Урок розпочався з організаційного моменту (слайд 1).
  Діти працювали з чистомовками, шарадами, скоромовками (слайд 2). Грали гру «Блискавка», де миттєво розпізнавали ключові слова до уроку на картках.
  Провівши вступну бесіду і словникову роботу (слайд 3), взялися до опрацювання нового матеріалу.
  Учні слухали пісні у виконанні Ніни Матвієнко «Роде наш красний», Тіни Кароль «Україна – це ти», виконували під музичний супровід фізхвилинку «Маленькі українці», декламували вірші про Україну.
     На уроці були присутні вчителі методоб'єднання, адміністрація школи.
   Урок пройшов цікаво і насичено. Діти зробили висновок: якщо ми не будемо любити, шанувати і захищати свою Батьківщину, то у нас не буде свого місця на землі.
   Тож любімо себе і своє!