Закриття

Рішенням №4 ХХХ позачергової сесії VIII скликання Мостиської міської ради від 30.05.2022р. роботу закладу припинено.

понеділок, 4 грудня 2017 р.

Блаженні переслідувані, бо їх є Царство Небесне

«Здаймо собі нині ось тут справу з того, що …відповідальність за майбутнє нашого народу лежить на нас, сучасних і грядущих
поколіннях. Оживити давну світлу українську традицію в думанні і діянні! Важке завдання, та Божа Премудрість нехай просвічує нам шлях!..»

З проповіді Блаженнішого Йосифа Сліпого на освяченні собору
Святої Софії у Римі, 27 вересня 1969 р.

    У стінах Липниківської ЗОШ І-ІІ ступенів проведено годину духовності «Блаженні переслідувані, бо їх є Царство Небесне» (Мт.5,10) »  присвячену 125 річниці від дня народження Йосифа Сліпого. Під час виступу учні 7,6 класів ознайомили присутніх з  життєвим і  творчим шляхом архієпископа, дитячими  та  юнацькими роками ,  церковною  кар’єрою, участю  у світському житті, періодом  радянської та німецько-нацистської окупації. З дитячих вуст прозвучали пісні на релігійну тематику: «Молитва»,  «Радуйся, Богородице»,  «Прийди, Христе, прийди» та інші.

      Учасники заходу рядками із віршів донесли присутнім про те, як сповідника Христа кидали до в'язниці, катували, морили голодом, мучили неймовірним холодом, висміювали, ображали, лаяли, але він  терпів усе заради єдності з Містичним Тілом,  був справжнім принцом Церкви і дав своєю присутністю більше слави Священній Колегії Кардиналів, аніж йому дало його призначення на посаду. Однак, не тільки через його талант, через страждання і славу ми, звичайні християни, звертаємо на нього увагу, щоб в світлі його життя вдосконалитись самим. Його приклад вчить нас чогось значно більшого і в той же час простого: наслідувати Ісуса і ставати подібними до Нього.


«Немає нічого святішого в цьому світі, крім людини.
Тільки душа, серце людини-то Божа святиня.
У рідній Заздрості отець Сліпий гостює,

землі святої знаний, вірний син.»