Закриття

Рішенням №4 ХХХ позачергової сесії VIII скликання Мостиської міської ради від 30.05.2022р. роботу закладу припинено.

пʼятниця, 15 листопада 2019 р.

УРОК ДУХОВНОСТІ. КЛИМЕНТІЙ ШЕПТИЦЬКИЙ



Аристократ духу і граф у монашому каптурі… Блаженний о. Климентій Шептицький увійшов в історію як людина, котра мала все, але справжнє багатство знайшла у служінні Богу і ближньому.
О. Климентій був правою рукою та підтримкою для  митрополита Андрея Шептицького, однак завжди перебував у тіні свого рідного брата.
Прийнявши монаший чин в 43 роки ,пройшовши через переслідування, знущання проти людських справжніх  ідей віри Христової , він залишився взірцем світлого життя, яке доносив в своїх  молитвах до народу. Це постать свята , великодушна, яка любила ближнього і націлювала на моральні людські чесноти, які мають бути в кожного з нас.
Незважаючи на велику славу та прославлення о.Климентій ніколи не показував себе з висот, а тільки з ласки Божої служив Господу, народу, який хотів бачити щасливим.
Учні філії «Липниківський ЗЗСО І – ІІ ступенів» зуміли відчути і передати історію життя , та події ,які розповідали про Блаженнішого Климентія.
Виконуючи молитву «Отче Наш» , пісню «Моя  молитва нехай лине», «Я під за Христом моя мамо», «Крила», діти донесли до серця кожного з нас святий дух віри, надії, любові до Господа , без якого ми , як птах без крил. Бо коли ми будемо наповнюватися чистотою світлих думок, тоді  прийде спокійне, мирне життя…


«Живи у серці завжди ти з Христом
І пам’ятай Господь прийде судити
Тому послав він на землю святих,
Щоб з ними легше ми могли прожити.»

Не забувай молитви, каяття,
Бо грішний світ панує нині
А лиш черпай води святої з джерела
Щоб до чужого горя не були черствими…