Закриття

Рішенням №4 ХХХ позачергової сесії VIII скликання Мостиської міської ради від 30.05.2022р. роботу закладу припинено.

середа, 9 листопада 2016 р.

День української писемності та мови


І першим було слово…

Традиційно, в День української писемності та мови, у Липниківській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів проводилися святкові заходи. За багато років існування цього свята у школі з’явилися певні традиції, зокрема відкриття І етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови імені славетного мецената Петра Яцика. Вшановується також пам’ять Нестора-літописця, бо  вважається, що саме з нього почалася писемна українська мова.
Щоб перевірити, як добре учні знають рідну мову, вони беруть участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності, який проводить Українське радіо.
Під керівництвом учителя української мови та літератури Козак М.І. юні мовознавці (учні 5-7 класів) підготували  літературно-музичну композицію «І першим було слово…». Захід сприяв поширенню знань про рідну мову, виховував повагу і любов до неї: діти довідались про історію слова, його мандри, перед ними розкрились таємниці рідної мови, її багатство та чарівний світ. Ведучі свята, Яценко Олена та Дзедзіц Вікторія, наголосили на важливості вивчення української мови, на значенні рідного слова в житті кожного українця та закликали бути гордими громадянами своєї країни, бо ми належимо до прекрасного народу, маємо мальовничу Батьківщину і таку співучу, багату мову.
У гості до дітей завітала Мова разом зі своїми «дітьми», частинами мови. Зворушили серця присутніх вірші українських поетів про рідне слово, які читали Свічар Т., Комарницька Х.,  Лаба А., Рифяк Ю., Гнатюк А. Зачарували своїми дзвінкими голосами дівчата, учасники ансамблю «Срібні голоси» (кер. Кміть М.І.), які майстерно виконували пісні про рідну мову. Закінчилося свято закликом берегти і шанувати  рідну мову, - цей невмирущий голос України.