Закриття

Рішенням №4 ХХХ позачергової сесії VIII скликання Мостиської міської ради від 30.05.2022р. роботу закладу припинено.

четвер, 9 листопада 2017 р.

День писемності

Мова – краса спілкування,
Мова – як сонце ясне,
Мова – то предків надбання,
Мова – багатство моє.


Щорічно, 9 листопада, цікаво і урочисто відзначається День  української писемності та мови у нашій школі. Це свято – одне з найцінніших надбань, що залишать  українці своїм нащадкам у спадщину. Адже «Мова – душа нації, її генетичний код, а писемність – найістотніше знаряддя культури, яке у просторі і часі розширює функціонування мови». Тож до свята  завжди долучається уся шкільна спільнота Липниківської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Уже стало доброю традицією розпочинати проведення Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика саме у День української писемності та мови.         Майже усі  учні школи виявили бажання взяти  участь у І етапі цього конкурсу.  Переможцями стали Рифяк Анастасія  (5 кл.), Риф’як Каріна (9 кл.), Свічар Тарас (7 кл.), Жук Марія (6 кл.). Сподіваємося, що вони гідно  представлятимуть нашу школу і в ІІ (міському) етапі ХVІІІ Міжнародного  конкурсу.
          
Вчителі Козак М.І., Пелех С.Я., Кізим Н.В. разом з учнями 5-9 класів долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. Кращі роботи  були відправлені для участі у Всеукраїнському конкурсі.
Учні 7-9 класів підготували літературно-музичну композицію «О мово рідна! Золота колиско!»,  де розповідали присутнім про те, що рідна мова – це мова нації, мова предків, яка пов’язує людину з її народом, що вона – найбільший скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Під час заходу присутні познайомилися зі сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку. Молодь читала вірші відомих українських поетів: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Володимира Сосюри. Наприкінці заходу пригадали геніальні слова Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирають мову». Хлопці і дівчата побажали українцям примножувати скарби рідної мови, яка єднає націю і створює її індивідуальне обличчя.