Закриття

Рішенням №4 ХХХ позачергової сесії VIII скликання Мостиської міської ради від 30.05.2022р. роботу закладу припинено.

пʼятниця, 10 грудня 2021 р.

ХАЙ СЯЄ НАМ БЛАГОСЛОВЕННЕ ІМ’Я СЛАВЕТНОГО ФРАНКА!

Проснулося перо, яке тримали

Його робочі руки. На папір

Поклало вензелі пекучих літер,

І, смуткові душі наперекір,

На струнах вічності заграв безсмертя вітер.

Як грав він, як співавав!

Л. Забашта


Є люди, одне існування яких робить життя радісним і щасливим. Саме до числа таких належить Іван Якович Франко. Коли намагаєшся уявно намалювати духовний образ геніального письменника, то перед тобою у всій красі постає людина рідкісного благородства, що справді по-лицарськи ставиться до людей…

Рядки біографії письменника один за одним гортали ведучі свята Нуцковська Вікторія та Матис Дмитро. Учасники вітальні запросили присутніх полинути у минуле, дізнатись, як і де ріс маленький Іванко, насолодитись його мовою, напитися Франкової поезії.

Двері у дивовижно-яскравий світ творчості Івана Франка прочинили учні 6, 9 класів. Разом з учителькою української мови та літератури Козак М.І.  вони провели літературно- музичну вітальню із нагоди 165-річчя з дня народження  поетаХай сяє нам благословенне ім’я славетного Франка!”.

Родзинкою свята стали  пісні на слова Івана Франка («Час рікою пливе», «Човен»)  у виконанні учителів Кміть М.І., Пелех С.Я., Свічар О.В.

На завершення завідувачка філії  Комарницька  С. О. подякувала учасникам заходу, які подарували глядачам незабутні враження, можливість наблизитися до Великого й Величного, віддати належну шану велету духу, лицарю честі, вічному борцю за правду й справедливість, філософу  і мислителю, перекладачу і суспільно-громадському діячу  Іванові Франку.